Annons
Annons

Kickbacks

Muskelgrupper och syfte

Kickbacks tränar främst triceps, men aktiverar också axlar och underarmar. Det är viktigt att du lär dig tekniken i armövningen för att få ut någon effekt. Rör dig alltid i kontrollerade rörelser när du utför kickbacks! Mer om detta nedan!

Utförande Kickbacks

Ta tag i en passande hantel och en som inte är för tung. Ställ dig sedan med ena knät och en hand på en bänk och så du stöttar upp kroppen. Det andra benet är i marken. Placera den andra armens överarm parallellt med överkroppen och låt vikten hänga ner mot golvet.  Starta alltså med en 90-graders böj i armen.

Dra bak underarmen långsamt och kontrollerat tills armen ligger parallellt med kroppen och marken. Du ska alltså inte svinga upp vikten. Armbågen ska vara rät i toppläget. Gå sedan kontrollerat tillbaka till utgångspositionen. Upprepa övningen till önskade antal reps.

Tips

Kom ihåg att ha en kontrollerad rörelse och inte svinga med vikten. Du kan både skada dig och får inte rätt belastning eller träning i triceps när du inte utför övningen kontrollerat.

Se alla våra armövningar:

 

Utförande och muskelkarta

kickbacks                     

Annons