Annons
Annons

Köttfärs, spenat och bönor

Köttfärs och bönor - recept

Här är världens enklaste träningsmat för dig som vill minska på intaget av kolhydrater, maxa antalet proteiner och som har ont om tid. Vi använder oss även av bönor (det går att variera vilken sort, vi valde Borlottibönor denna gång) men vill ni vara mer fria ifrån kolhydrater så kan ni enbart köra köttfärs och spenat och skippa bönorna helt.

Ingredienser

För 2 personer:

  • 500 gram köttfärs
  • 250 gram hackad frusen spenat (går bra med annan spenat också)
  • 250 gram bönor
  • Olja att steka i
  • Salt & peppar
  • Chilipeppar eller cayennepeppar
  • 2 ägg om man vill öka på proteinintaget
Annons

Instruktioner:

  1. Värm upp en stekpanna på spisen och tillsätt olja
  2. Stek köttfärsen och salta och peppra. Jag brukar även tillsätta stark chili eller cayennepeppar för att få mer drag i maträtten. Smaka av ordentligt.
  3. Ta bort köttfärsen och lägg den på en tallrik vid sidan av. Värm upp stekpannan igen och tillsätt olja, lägg sedan i spenaten. Se till att spenaten kokar upp ca 2 minuter och blir varm om den var frusen och kör ni färsk spenat steker ni den lite längre så att bladen drar ihop sig. Tillsätt salt, peppar och cayennepeppar.
  4. Samtidigt som spenaten steks i stekpannan sköljer ni av bönorna i ett durkslag.
  5. Tillsätt bönor och köttfärs till spenaten i stekpannan och blanda runt allt. Stek ytterligare i 1-2 minuter så att smakerna blandas och tillsätt eventuellt lite mer krydda om så behövs.
  6. Lägg upp köttfärsblandningen på en tallrik
  7. Föra att öka intaget av protein eller bara för att det smakar extra gott så kan man tillsätta två eller mer stekta ägg, jag föredrar med rinnig gula för då blir köttfärsblandningen extra krämig.
Annons