Annons
Annons

Senaste mattrenden: Pease

Senaste mattrenden: Pease:
(Bilderna är Findus egna. Klicka här för att komma till Findus hemsida.)

Ni har väl inte missat det senaste inom mat som trendar? Nästa produkt ut är nämligen ärtan!

Findus lanserar det gröna ärtproteinet som passar både veganer, vegetarianer och allätare. Ärtproteinet är förutom veganskt och väldigt proteinrikt, även klimatsmart. Idag är det många som vill hjälpa miljön genom att minska sin köttkonsumtion. 40% av Sveriges befolkning äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Eftersom efterfrågan av vegetariska och veganska alternativ har ökat så har Findus valt att ta fram en ny smaskig produkt.

Pease – vad är det?

Pease är alltså ett nytt protein från växtriket gjord på ärtor. Proteinet passar både veganer, vegetarianer och allätare.

Vad innehåller det?

Pease är en råvara gjord på texturerat protein från ärtor. Ingredienserna skiljer sig lite mellan de olika produkterna men proteiner blandas huvudsakligen med havremjöl, vatten, rapsolja, potatisstärkelse och kryddor för att få till sin unika konsistens och struktur. Produkten innehåller gluten men är sockerfri.

Hög proteinhalt

Findus har tagit fram den nya goda proteinkällan i tre olika varianter:

  • Kryddad pulled, med smak av chili och vitlök
  • Naturliga strimlor
  • Färs

Jämfört med många andra proteinkällor så är Pease väldigt prisvärd. Du får alltså mycket protein för lite pengar. En förpackning kostar cirka 37,95:-.

  • Pulled (250g) innehåller 27% protein
  • Strimlad (280g) innehåller hela 33% protein
  • Färs (350g) innehåller 32% protein

Klimatsmart

Ärtproteinet är både gott, hållbart och hälsosamt. Pease är dessutom klimatsmart, tack vare sitt låga utsläpp av CO2.

Genom att äta vegetariskt hjälper du även miljön. Den stora delen av matens klimatpåverkan kommer nämligen från köttet, på så sätt ökar även naturens möjlighet att klara av klimatförändringarna. 

Relaterade artiklar

Annons