Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Öka i styrka med Gustaf Ollas

Att öka i styrka kan man göra på väldigt många olika vis och det finns idag en uppsjö av allt ifrån väldigt lätta och enkla program till mer avancerade program. Det upplägget vi ska köra är en tvåsplit med 4 pass på en vecka.

Att bli stark är ett av de grundläggande anledningarna till att man tränar styrketräning och oavsett dina träningsmål så kommer du tjäna på att vara starkare. Inom styrketräning finns det övningar som är oöverträffade i sin effektivitet när det gäller att bygga muskler eller styrka. Det är de så kallade basövningarna, tunga, komplexa styrkeövningar ofta med skivstång som tränar stora delar av kroppen samtidigt.

1Video: Introduktion

Syftet med detta upplägg är att bygga styrka och explosivitet. Grunden till alla träningsupplägg är medvetenhet om/och grundteknik.

I det här programmet kommer du att få träna fyra gånger i veckan i sex veckor, varav två av passen är träning för överkroppen och de andra två är för benen. Överkroppspassen är baserade på bas övningar såsom bänkpress, militärpress samt chins och dips, medans benpassen är fokuserade på basövningarna knäböj och marklyft. Efter  basövningarna har vi även lagt in lättare och mer isolerade övningar som ökar upp träningsmängden och  hjälper dig att bygga muskler

Vikterna är tunga och repetitionsantalet lågt men samtidigt är vilan lång mellan seten vilken är en viktig del av att bygga styrka. Samtidigt har vi lagt in fler set vilket även gynnar dig som vill lägga på dig lite muskler med tiden. Var tredje dag vilar man vilket är en förutsättning för återhämtningen och låter dig träna hårdare när du väl är på gymmet.

De två sista veckorna i upplägget kommer vi gå ner på tre repetitioner i basövningarna och öka vikten för en toppning, och efter det kan du lägga in en kort återhämtningsperiod innan du fortsätter upplägget.

2Starta igång din resa

Schema:

träningsprogram för styrka
IntroduktionHär hittar du kort introduktion och videoklipp för detta program.
träningsprogram för styrka
ÖversiktHär hittar du översikt för hela programmet.
Uppvärmning och stretching träningsprogram
UppvärmningAtt värma upp effektivt inför själva träningspasset är en viktig del av ditt träningsprogram.
600x250_rekommenderade_kosttillskott
KosttillskottVi hjälper dig att välja rätt kosttillskott som matchar ditt mål och träningsprogram!
Öka i styrka program Vecka 1
Vecka 1Dags att bli stark!
Öka i styrka program Vecka 2
Vecka 2Vi fortsätter!
Öka i styrka program Vecka 3
Vecka 3Nu sätter vi rutinen!
Öka i styrka program Vecka 4
Vecka 4Sista veckan på 5:or
Öka i styrka program Vecka 5
Vecka 5Dags att toppa!
Öka i styrkaprogram Vecka 6
Vecka 6Sista veckan!
600x300_avslut
AvslutAvslutning
600x200_gustaf

Fitness Videos

Relaterade produkter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Annons