Annons
Annons

Proteinplättar

Kommer ni också ihåg tider då man åt plättar med sylt och grädde tillsammans med sina bästa kompisar? Det här receptet på proteinplättar ger den traditionella rätten en proteintwist med tillsatt proteinpulver och banan.

Plättar är oftast en rätt som gör oss nostalgiska. Man kommer ihåg när man var liten och enkelt gjorde plättar med bästa kompisarna – pannkakor var ju lite för komplicerat. När nostalgin kommer ikapp dig men du tränar och vill hålla dig borta från socker, kan du nu göra och avnjuta proteinplättar.

De traditionella plättarna görs, dessutom, med vetemjöl, vilket gör dem otillgängliga för många allergiker. Våra proteinplättar är däremot glutenfria, så alla kan äta dem! Vill du inte ha i proteinpulver, till barnen till exempel, så kan du tillaga dessa plättar med endast 2 ingredienser: bananer och ägg.

Smaklig måltid!

Ingredienser: 1 sats, ca 4-6 plättar

  • 1 st banan
  • 2 st ägg
  • 30g proteinpulver med naturell smak
Annons

Instruktioner

  1. Mosa bananen i en skål, tillsätt ägg och proteinpulver.
  2. Vispa eller mixa allt till en jämn smet.
  3. Stek i olja några minuter på varje sida tills du ser att de är klara.
  4. Servera med färska bär, kvarg och jordnötssmör.
Annons