Annons
Annons

Muskelmål: Lax i pecantäcke

Kyckling, nötkött och ägg finns med på varje muskelbyggares meny, men fisk är inte lika populärt. Kanske för att de flesta inte vet hur man lagar en god fiskrätt. Bemästra det här receptet och du kommer vilja ha fisk (eller åtminstone lax) som en fast stapel i din diet hädanefter.

Många muskelbyggare är fast vid tanken att man måste äta kött för att bygga muskler. Detta är ett bra, men också uråldrigt, tankesätt när det kommer till att bygga muskler. Idag finns det många alternativ till kött när det gäller protein, men mycket är outforskat. Vegetarianer eller veganer har, till exempel, många olika proteinkällor från växtriket som de kan använda. De blir dessutom mer och mer trendiga för var dag som går. Är du inte vegetarian eller vegan, bör du också börja utforska fisk i din vardagsmat. Just därför har vi tagit fram detta utsökta recept på en laxrätt!

Vid första anblick kan den här rätten se ut som en riktig bomb eftersom den är så fettrik. Men den innehåller bra fetter. Lax är packad med omega-3 och protein och pecannötterna innehåller enkelomättade fetter. Kokosfett, även fast det är ett mättat fett, metaboliseras snabbt. Kombinerat med antioxidanten kanel är det här en väldoftande middag men en nästintill söt smak. Den här rätten passar dessutom hela familjen och dina nära och kära kommer troligtvis också att tycka om den. Muskelbyggare eller inte. Det är en god och enkel variation till ditt standardmål med kött.

And there’s nothing fishy about that!

Ingredienser: 2 portioner

  • 2 laxfiléer
  • 4 msk hackade pecannötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kokosfett
  • Salt och peppar

Innehåll: 2 portioner

  • Kalorier: 876
  • Protein: 85g
  • Fett: 56g
  • Kolhydrater: 4g
Annons

Instruktioner

1. Mixa nötterna, kanel, salt och peppar i en skål. Strö laxen med blandningen så att alla sidor täcks.

2. Lägg i kokosfettet i stekpannan.

3. När fettet smält, lägg laxen i pannan och stek 3-4 minuter på varje sida.

4. Servera!

Annons