Annons
Annons

Muskelbyggarmål: Biff med svampsås

Ibland vill man bara äta ett riktigt restaurangmål, oavsett hur dedikerad till sin fysik man är. Det är här den här steken med champinjonsås kommer in i leken. Den kommer att tillfredsställa dina cravings utan att hindra din träningsutvecklingDetta är ett ultimat muskelbyggarmål. 

En stek kan ibland vara en komplicerad rätt att tillaga. Många blandar runt köttet för mycket, vilket leder till att köttet blir torrt. Nyckeln till framgång med här receptet ligger i att inte mixa runt köttet och att använda färska ingredienser och kryddor. Såser görs ofta på grädde, vilket gör att de ofta blir för feta för muskelbyggarmål. Denna svampsås görs utan grädde för att hålla nere fetthalten. Vill du ha ännu mindre fett, använd kalkon istället för nötkött.

Innehåll per portion:
  • Kalorier: 493
  • Protein: 44g
  • Fett: 31g
  • Kolhydrater: 4g

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 kilo nötfärs eller kalkonfärs
  • 4 msk hackad lök
  • 2 msk vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk konjak
  • 2,5 dl köttbuljong (se ingredienser för glutenfri variant)
  • 2,5 dl skivade champinjoner
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • ½ msk hackad färsk rosmarin
  • 1 nypa muskot
  • 1 tsk smör
  • 3 stora broccolikvastar (eller valfri grönsak)
Annons

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Mixa kött, lök, vitlök, salt och peppar i en skål. Forma till 8-9 biffar.
  3. Häll olja i en stor panna på medium värme. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida tills de fått en stekyta.
  4. Vill du ha biffarna medium-well, lägg biffarna i ugnen 4-5 minuter extra.
  5. Låt biffarna vila och häll i konjak i stekpannan och låt de koka av. Häll sedan i buljong, svamp och kryddor och koka i 3-4 minuter.
  6. Ta bort pannan från värmen och lägg i smöret.
  7. Häll såsen över biffarna och avnjut med grönsaker.

Rekommenderade recept

Annons