Annons
Annons

Kycklingfilésoppa

En favorit i vår vardagsmat är definitivt kyckling. Vi kan dock bli trötta på den traditionella kycklingfilén med tillbehör. Här kommer en kycklingsoppa som erbjuder en spännande twist i vardagen!

Denna kycklingsoppa är utsökt och funkar lika bra som förrätt eller huvudrätt. Om du vill servera den som huvudrätt, rekommenderar vi att du gör den lite mer matig enligt nedan instruktioner.

Är du stressad och har en middagsbjudning om några timmar eller barn som är vrålhungriga? Oroa dig inte. Denna kycklingsoppa går snabbt att göra, trots att den smakar som att man stått i köket i timmar. Den kommer dessutom att bli en familjefavorit, utan tvekan. En måltid som passar stora som små, helt enkelt!

Receptet på denna kycklingsoppa kan självklart varieras för att passa din smak. Du kan exempelvis tillsätta fler grönsaker för att få den mer matig. Vill du öka på kolhydratinnehållet? Tillsätt valfri källa av kolhydrater – vi rekommenderar potatis, quinoa eller ris! Likt vår stir fry, är det bara fantasin som sätter gränserna på vad du kan tillsätta för grönsaker och kolhydrater.

Enkelt, smidigt och jättegott!

Ingredienser: 1 portion

  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • Chiliflakes
  • Curry
  • Hackade sötmandlar
  • Blandsallad
  • Purjolök
  • Körsbärstomater
  • Citron
  • Örtsalt

Mer matig? Servera med ris eller quinoa.

Annons

Instruktioner

  1. Stek kycklingen och krydda med salt och curry efter smak och tycke.
  2. Häll ner halva burken kokosmjölk i en kastrull och låt den bli varm. Blanda ner 2 pressade vitlöksklyftor, chiliflakes, purjolök och lite salt. Rör om ordentligt så inte kokosmjölken bränns vid. Smaka av. Mer salt?
  3. Lägg ner kycklingfilen och stäng av plattan. Rör om och låt kycklingen får dra lite i kastrullen tillsammans med kokosmjölken. Häll sedan över i en skål.
  4. Blanda i spenaten, körsbärstomater och pressa över lite citron och krydda med lite örtsalt.
  5. Toppa med persilja, koriander eller annat i din smak.
  6. Servera!
Annons