Annons
Annons

Köttbullar med parmesansås

När du fokuserar på din träning och diet är köttbullar antagligen inte först på din lista när du planerar dina måltider. Men medan köttbullar oftast innehåller mycket kolhydrater, fett och sodium så kan de också vara en bra källa till zink, järn, B-vitaminer och muskelbyggande protein. Det finns alltså mycket bra näring att hämta!

De här miniköttbullarna innehåller långt mindre kolhydrater och mycket mindre sodium än sådana du köper färdiga i affären. De är också fulla av smak tack vare kryddorna, vitlöken och köttet som används. Helt enkelt den perfekta maten när du har cravings efter något proteinrikt och gott. Uteslut inte köttbullarna ur din kost innan du testat dessa som är anpassade efter just dig som tränar!

Innehåll: per portion

  • Kalorier: 395
  • Protein: 35g
  • Fett: 26g
  • Kolhydrater: 6g

Inredienser: 6 portioner

  • 2 ägg
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk oregano
  • 200 g nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 200 g kalvfärs
  • 2 msk ströbröd (använd glutenfritt alternativ för glutenfri variant)
  • 3,5 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk kycklingbuljong (se ingredienser för glutenfri variant)
  • 4 msk riven parmesan
  • 1 tsk hackad färsk persilja (till parmesansåsen)
  • 4 msk olivolja
Annons

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, persilja, vitlök och oregano i en liten skål
  2. Blanda de olika typerna av färs för hand i en större skål och addera sedan äggmixen.
  3. Häll i ströbröd i blandningen och lägg in smeten i kylen i 20-30 min
  4. Kombinera crème fraiche och kycklingbuljong i en panna på medium värme och låt puttra 10-15 minuter.
  5. Tillsätt ost och persilja. Sänk värmen och låt puttra 10 min. Ta bort från värmen men håll pannan varm.
  6. Rulla köttbullarna.
  7. Häll olivolja i  en panna och stek köttbullarna. Lägg dem sedan i en stor skål och blanda i parmesansåsen så att köttbullarna täcks av den.
Annons