Chokladkaka i mugg (mug cake)

  • Näringsvärden per portion

Chokladkaka i mugg (mug cake)

Är du ständigt sötsugen men försöker dra ner på socker och godsaker? I så fall kan vi gott rekommendera en muggkaka, eller en mug cake som den också brukar kallas för.

En mug cake är ett vanligt begrepp i USA som betyder just kaka i en mugg. Det är en nyttigare variant av en chokladkaka som smakar ungefär som en kladdkaka!

Du gör den enkelt i mikron i en värmetålig mugg eller kopp – se bara till att inte värma den för mycket för då blir den torr!

Testa en nyttig, krämig kaka med chokladsmak!

muggkaka

Ingredienser: 1-2 portioner

  • 1 dl chokladkasein
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk honung (eller annan sötning)
  • 1/2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 banan (gärna övermogen)
  • 1-2 msk vatten (eller mjölk)
  • 2 äggvitor

Instruktioner

  1. Mosa bananen med en gaffel i en bunke/skål, blanda i alla andra ingredienserna ordentligt.
  2. Lägg smeten i en värmetålig mugg/kopp och in med den i micron på högsta effekt i 1,5 – 2,5 minuter beroende på konsistensen.
  3. Toppa med banan, yoghurt, bär, annan frukt, nötter och frön!
  4. Jättegott med varma hallon, eller andra bär. Blanda gärna i bär i smeten också! Du kan också använda vassleprotein istället för kasein.

Relaterade recept

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Recept