Annons
Annons

Bananpannkaka

Pannkakor. Alla människors favoritfrukost. Problemet med den traditionella pannkakan är mängden socker den tillför i våra kroppar. Vill man äta hälsosamt är pannkakor definitivt en bov som många inte kan leva utan. Bananpannkakor är lösningen!

Låt oss vara helt ärliga – det finns väldigt få människor därute som kan motstå den traditionella pannkaksfrukosten. Inte minst de yngre som ofta suktar efter lördagens pannkaksfrukost. Bananpannkakor ger den traditionella pannkaksfrukosten en tuff match. Bananpannkakan har blivit en otroligt trendig frukost i träningskretsar och bland folk med speciella kosthållningar. Varför? Jo, bananpannkakor är en nyttigare version till vår pannkaksfrukost, minus allt socker och dåliga kalorier, plus en bättre mättnadsgrad. Bananpannkakor må vara sockerfria, men den naturliga sötman från bananerna kompenserar upp detta. Vad gäller mjöl, kan du helt och håller välja vilket sorts mjöl du vill använda i din pannkaka. Vi rekommenderar dessutom att du toppar dina bananpannkakor med nyttigheter som bär, kokosflingor, keso eller dylikt.

Vad sägs som en pannkaka som du kan äta utan något dåligt samvete som helst? Glutenfria, sockerfria och träningsvänliga – det är bananpannkakor. Testa nu – du kommer inte ångra dig!

Ingredienser: 2-3 portioner

  • 6 hela ägg
  • 2 bananer
  • Ca 1/2- 1 dl Kokosmjöl eller bovetemjöl
  • 1/2 dl Kokosflingor
  • 1 msk Fiberhusk (funkar även utan)
  • Topping: kvarg, keso, bär, frukt, hackade nötter, kokosflingor – vad som helst i din smak!
Annons

Instruktioner

  1. Mosa bananerna, vispa ner äggen.
  2. Häll i alla ingredienser och vispa. Är smeten för lös? Häll i mer kokosmjöl. Är smeten för torr? Häll i lite vatten. Känn efter hur smeten är. Jag “höftar” rätt mycket här.
  3. Klicka nu ut 2-3 st pannkakor i en varm stekpanna. Stek i kokosolja, ghee eller riktigt smör.
  4. Servera med kvarg, keso, bär eller valfri frukt och strö slutligen över hackade nötter eller kokosflingor.
Annons