Annons
Annons

Banangröt

Starta dagen med en smaskig banangröt istället för den traditionella röran på havregryn och vatten. Glöm inte att man kan variera sina grötar i mängder genom att ex. bara tillsätta lite nötter eller frukt.

En variant som vi själva älskar att göra är just banangröt. Den påminner väldigt mycket om bananmuffins och det känns som att man äter en fluffig bakelse till frukost.

En bakelse som bara innehåller bra grejer för kroppen, hur grymt är inte det?

Ingredienser: 1 portion

  • 2 deciliter havregryn
  • 1 banan
  • 1 matsked psylliumfrön
  • 5 deciliter vatten
  • 1 äggvita
  • Kanel och kardemumma

Om du vill ha mer eller mindre havregryn så ökar du eller minskar du alla ingredienser förutom äggvitan med hälften.

Glutenfritt

Använd glutenfria havregrym eller quinoa gröt.

Veganskt

Använd ägg substitut.

Annons

Instruktioner

  1. Mosa bananen
  2. Häll ner havregryn, vatten, psylliumfrön och den mosade bananen i en kastrull.
  3. Ställ kastrullen på en spisplatta och låt gröten koka upp.
  4. Tillsätt kanel och kardemumma och rör om till du får den konsistens du vill ha.
  5. Ta av kastrullen från plattan och låt gröten svalna en stund.
  6. Häll ner en äggvita i kastrullen och blanda äggvitan med gröten.
    OBS!! Blanda hårt så att äggvitan inte binder sig.

Toppa med valfria topping såsom keso, färska frukter, bär, kvarg, nötsmör, nötter eller avnjut banangröten som den är!

Annons