Annons
Annons

15-minuters pizza

Du gillar kycklingvingar. Du gillar pizza. Tyvärr så gör dina fettceller det också. Det finns några små trick som kombinerar de klassiska skräpfavoriterna på ett nyttigare sätt. De hjälper dig dessutom att bibehålla din fysik utan också hjälper dig att spara tid i köket. Det här är vår 15-minuters pizza.

Du har inte riktigt tid att laga världens godaste mat. Du är vrålhungrig och vill fixa något snabbt och gott innan händerna börjar rota i skafferiet och stoppa i sig massa onödiga kolhydrater. Kanske var det en tuff kväll igår och du är otroligt sugen på din favoritpizza, alternativt feta kycklingvingar. Då har du hittat rätt! Den här pizzan är inte bara god, den är dessutom mycket nyttigare än din traditionella skräpmat. Bäst av allt? Den tar bara 15 minuter att göra! Låter lite för bra för att vara sant, eller hur? Men det är det inte.

Den här kycklingpizzan innehåller mycket protein, lite fett och har hela 10 gram fiber istoppat. Det är alltså en nyttig version av din traditionella pizza. Vill du ha den glutenfri, kan du byta ut mjölet mot valfritt glutenfritt mjöl. För laktosfritt, välj en laktosfri ost. För vegetarisk, välj vegetariskt protein.

Glöm suktandet efter pizza och kycklingvingar! Den kombinerade räddningen är här och den går att anpassa för alla kosthållningar!

Innehåll: per portion
  • Kalorier: 516
  • Protein: 55g
  • Fett: 13g
  • Kolhydrater: 35g

Ingredienser: 1 portion

  • 200 g tärnad kyckling
  • 1 ½ msk BBQ-sås
  • ⅓ 300-grams fullkorns-pizzadeg
  • 1 stor skivad tomat
  • 1 ½ msk smulad blåmögelost
Annons

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Täck kycklingen med såsen
  3. Platta ut pizzadegen på en plåt och lägg på tomatskivorna
  4. Lägg på kycklingen och strö sedan över osten och alternativt oliver.
  5. Grädda pizzan tills degen är gyllenbrun och toppingen är genomgjord, ca 8-10 min.
  6. Servera direkt!
Annons