Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Allt om PWO och prestationshöjare

PWO är en engelsk förkortning som står för Pre Workout, som kan översättas till ”före träning”. PWO används flitigt i träningskretsar och är produkter, preparat eller kosttillskott som har en prestationshöjande effekt.

Innehållsförteckning:

 1. Vad är PWO?
 2. Kända fördelar med PWO
 3. Är det farligt att använda PWO?
 4. Olika sorters PWO-preparat

Denna guide lär dig:

 • Vad PWO är och dess fördelar
 • Möjliga biverkningar vid användning av PWO
 • Fakta om olika typer av PWO-preparat

1. Vad är PWO?

PWO är en engelsk förkortning som står för Pre Workout, som kan översättas till ”före träning”. PWO används flitigt i träningskretsar och är produkter, preparat eller kosttillskott som har en prestationshöjande effekt.

En PWO-produkt påverkar kroppen på ett sådant sätt att användare upplever att de får mer energi och styrka samt kan fokusera ännu bättre under träningspasset. Det är sammansättningen av ingredienser i de prestationshöjande kosttillskotten som ger denna eftertraktade effekt.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  Vanligtvis hittar du det uppiggande ämnet koffein i PWO-produkter samt det mjölksyrereducerande ämnet beta alanine, energigivande kreatin samt aminosyran L-Arginine som stimulerar tillväxten av muskelprotein. Det är också vanligt att naturliga ämnen som ginseng och rosenrot tillsätts.

  2. Kända fördelar med PWO

  Ett PWO kosttillskott kan hjälpa dig att prestera bättre under träning och på så sätt snabbare nå dina mål. De flesta prestationshöjande preparaten gör dig mer vaken och alert, ökar din explosivitet och hämmar uppkomsten av mjölksyra. Innehållet är framtaget för att göra dig mer uthållig och redo för ett tufft träningspass.

  Känner du dig pigg och stark kommer du troligtvis att orka fler och tyngre lyft. Att inta ett tillskott av PWO innan träning är också en sorts mental förberedelse. Du vet om att du ätit något som ger dig alla förutsättningar att prestera på topp på gymmet eller i löpspåret vilket kan främja din motivation.

  Oavsett om du tränar styrketräning eller kondition för att exempelvis gå ner i vikt kan prestationshöjande produkter vara värt att prova. För dig som tycker att koffein verkar vara en onödig eller skadlig tillsats finns det pre workout-produkter fria från detta centralstimulerande ämne.

  Söker du mer energi och bättre muskeluthållighet ska du testa PWO!

  3. Är det farligt att använda PWO?

  Du bör vara vaksam på ditt intag av PWO i kombination med din träning. Fungerar PWO bra ska det ge dig mer energi och bättre styrka, egenskaper som är efterlängtade men som också kan vara lätta att missbruka.

  Trots att du använder dig av prestationshöjande produkter ska du vara noga med att inte träna för länge eller lyfta för tungt. Förslitningsskador ska motverkas i alla lägen. Är du känslig mot koffein ska du välja koffeinfria pre workout-preparat. Negativa effekter som sömnbrist och hjärtklappning kan drabba de som inte är vana vid koffein.

  Det bästa är att se PWO kosttillskott som något temporärt, ett verktyg som kan hjälpa dig vid omotiverade träningsdagar, och inte något konstant. När du känner dig seg och trött kan PWO hjälpa dig att komma tillbaka på banan, precis som kaffe på morgonen efter en natt med för lite sömn.

  4. Olika typer av PWO tillskott

  Det finns många olika typer av PWO-produkter. Pulver- och tablettform är de vanligaste sorterna av PWO, där pulvret går att mixa med vatten, juice eller någon annan vätska.

  Pre workout produceras även i flytande form som en typ av energi- eller sportdryck, som lättflytande gelé och som snabblöslig tablett som smälter direkt på tungan. Vilken form som passar dig bäst kan bara du avgöra. Olika preparat har olika verksamma ämnen men huvudsyftet är detsamma: att öka din styrka och intensitet under träningen. PWO kosttillskott är dock inget måste för ett lyckat träningsresultat. Det är ett hjälpmedel i raden som riktar sig till dig som gillar att träna.

  Bara du kan avgöra om det passar dig, din träningsform och dina träningsmål.

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  • PURE RECOVERY JORDGUBB fitnessup

   PURE RECOVERY

   Optimera återhämtningen för bättre träningsresultat! PURE RECOVERY innehåller...

   159 kr Köp
  • PURE CREATINE fitnessup

   PURE CREATINE

   Marknadens mest effektiva kosttillskott för dig som vill...

   149 kr Köp

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons