Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Öka din explosivitet och uthållighet med koffein

En optimal fettförbränning kan nås med tillskott av koffein. I träningskretsar är fenomenet ett faktum och många dricker en kopp kaffe före sitt träningspass för en ökad prestationsförmåga.

Innehållsförteckning:

 1. Svenskar dricker näst mest kaffe i världen
 2. Koffein frigör adrenalin
 3. Koffeintillskott

Denna guide lär dig:

 • Koffeins effekter i kroppen
 • Hur koffein kan hjälpa dig att prestera bättre på gymmet
 • Vad som är viktigt att tänka på om du vill äta ett koffeintillskott

1. Svenskar dricker näst mest kaffe i världen

Bland de nationaliteter som dricker mest kaffe i världen ligger svenskarna i toppen när det kommer till antal kaffekoppar per person och dag; 4-5 koppar kaffe sätter vi oss dagligen vilket gör att vi dricker näst mest kaffe i världen.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  Koffein har en uppiggande effekt som är eftersträvansvärd, speciellt när vi är trötta och behöver en boost. Förutom den stärkande effekten påverkar även koffein vår metabolism eller ämnesomsättning. Koffein kan alltså innebära en rad fördelar för dig som tränar i syfte att gå ner i vikt.

  2. Koffein frigör adrenalin

  Under träning så frigörs adrenalin. Detta är ett stresshormon som förbereder oss på att fly eller slåss. Vissa forskare menar att koffein kan öka frigörelsen av adrenalin i blodet. Adrenalin i sin tur lösgör inlagrat fett och med ett större adrenalinpåslag tack vare ett koffeintillskott skulle vi alltså kunna bränna mer fett. Ett tillskott av koffein kan alltså främja tillströmningen av adrenalin vilket gör att du kan träna effektivare genom att du upplever dig själv som explosivare och mer uthållig.

  En optimal fettförbränning kan nås med tillskott av koffein. I träningskretsar är fenomenet ett faktum och många dricker en kopp kaffe före sitt träningspass för en ökad prestationsförmåga. Så lite som en halv kopp kaffe kan ha en positiv inverkan på din kropps förmåga att bränna fett. Även under vila kan fettförbränningen förstärkas med hjälp av koffein.

  Vår kroppstemperatur kan också höjas markant tack vare koffein. Det är denna effekt som även påverkar vår ämnesomsättning. Troligtvis är det adrenalinpåslaget som gör att vår metabolism och vår hjärtfrekvens påverkas.

  Med ett tillskott av koffein kan du alltså dra nytt av en ökad energiförbrukning, frisättning av inlagrat fett och en påskyndad fettförbränning. Alla dessa processer förstärks på grund av de höjda adrenalinnivåerna.

  3. Koffeintillskott

  För mycket koffein kan ge biverkningar som hjärtklappning, sömnbesvär, huvudvärk, illamående, uttorkning och diverse magbesvär. För att drabbas av dessa negativa effekter gäller det i regel att man måste inta stora mängder koffein, cirka 20 milligram vilket skulle motsvara omkring 12 koppar kaffe.

  För att uppleva en positiv effekt på din energiförbrukning samt fettförbränning bör du satsa på ett tillskott som ger 200-300 milligram koffein per tablett, piller eller kapsel. Då koffein är vätskedrivande bör du se till att dricka tillräckligt med vatten för att kompensera ämnets utdrivande effekt.

  Är du van vid att dricka kaffe och därmed är tålig vid koffeinets effekter kan du behöva experimentera med dosen. De vätskedrivande effekterna märks framförallt för ovana personer och brukar inte påverka kaffedrickande personer.

  Koffeinkänsliga personer bör börja med mindre doser koffein för att se hur kroppen reagerar. Det finns många kosttillskott där koffein kombineras med andra prestationshöjande preparat som kreatin, grönt te, grenade aminosyror, antioxidanter och ALA.

  Lite extra bränsle eller boost kan behövas för en ökad motivation. Men dessa preparat har olika stark påverkan på olika personer. Som träningsentusiast får du hitta din väg till framgång.

  Antingen testar du koffein och andra stimulerande PWO, Pre Workout preparat eller så avstår du från prestationshöjande medel.

  Valet är ditt och beror mycket på hur du tränar och ditt mål med din träning.

   

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons