Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Whey Protein – ett ledande proteintillskott

Whey Protein, eller vassleprotein, är ett av de ledande proteintillskotten på marknaden. Den amerikanska benämningen på tillskottet är vedertagen och många produkter marknadsförs som just whey protein. Ett wheyproteintillskott ger en bra tillförsel av fullvärdigt protein.

Innehållsförteckning:

 1. Vad är whey protein?
 2. Varför ska jag välja whey protein?
 3. Hur kan jag använda whey protein?

Denna guide lär dig:

 • Vad whey protein är och hur det framställs
 • Kända fördelar med whey protein
 • Hur du bäst använder whey protein

1. Vad är whey protein?

Whey Protein, eller vassleprotein, är ett av de ledande proteintillskotten på marknaden. Den amerikanska benämningen på tillskottet är vedertagen och många produkter marknadsförs som just whey protein. Ett wheyproteintillskott ger en bra tillförsel av fullvärdigt protein.

Tillskottet utvinns ur vassle, en klar vätska som uppstår vid osttillverkning baserad på komjölk. Själva vasslen skiljs åt från mjölken genom att man tillsätter enzymet löpe. Den färdiga vasslen består av vatten, vattenlösliga proteiner, mjölksocker samt vitaminer och mineraler.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  För att framställa whey protein pastöriseras sedan vasslen och torkas därefter till pulverform. Proteinet som sedan återfinns håller lika hög kvalitet som den man finner i andra naturliga livsmedel som kött, soja, ost, ägg, fisk och fågel.

  Många idrottare använder sig av ett tillskott av protein i whey form för att främja en bättre proteinbalans och en snabbare muskeltillväxt. Då whey protein bygger på mjölk, och således är naturligt och fullvärdigt protein, har det fått stor genomslagskraft i träningsvärlden. Kroppen tar snabbt upp whey protein och utgör en fullgod källa till extra doser protein som du kan behöva när du tränat hårt och länge.

  2. Varför ska jag välja whey protein?

  Vassleprotein och whey protein lämpar sig mycket bra för dig som gillar att träna och strävar efter att bli större och starkare. Kroppens snabba upptag av vassleprotein gör tillskottet speciellt bra för träningssammanhang, där en positiv proteinsyntes är av största vikt.

  Depåerna av protein behöver ständigt fyllas på efter avslutade träningspass och en drink eller produkt baserad på whey protein löser effektivt problemet. Tack vare vassleproteinets utformning kan det enkelt smaksättas och berikas med extra vitaminer och mineraler.

  På marknaden finns det whey protein med smak av allt från jordgubbe, vanilj, choklad och hasselnöt. Det sägs även att vassleprotein är rikt på grenade aminosyror, BCAA, som bidrar till ökad energi, bättre uthållighet och snabbare muskeltillväxt. Effekter som är mycket eftersträvansvärda inom de flesta träningskretsar, men framförallt för personer som ägnar sig åt tyngdlyftning och styrketräning där muskelvolymen är det som räknas.

  I träningsvärlden diskuteras det ständigt vilket sorts proteintillskott som är det bästa. När det kommer till styrketräning är vikten av protein stor då ämnet är avgörande för uppbyggnaden av muskler. Proteintillskotts förmåga att stimulera proteinsyntesen är den punkt som diskuteras mest när man jämför diverse kosttillskott.

  Vassleprotein toppar många listor och forskningsresultat rörande den punkten, även om fördelen ofta är marginell gentemot andra sorter som exempelvis sojaprotein.

  3. Hur kan jag använda Whey Protein?

  Whey protein kan användas på många olika sätt. Proteintillskottet är perfekt att använda som ett återhämtande mål efter ett tufft träningspass. Du får snabbt i dig fullvärdiga proteiner och främjar en balanserad proteinbalans efter muskelnedbrytningen.

  Det sägs att man bör få i sig cirka 10-20 gram protein under den första timmen efter avslutat träningspass. Ett mått du enkelt uppnår med hjälp av Whey Protein.

  Kosttillskottet är också utmärkt om du inte är ett stort fan av exempelvis frukost eller lunch. Att blanda ut vassleprotein i en smoothie kan komplettera en snålt tilltagen frukost eller en knapp lunch. En drink bestående av whey protein, bär och yoghurt kan även vara ett perfekt mellanmål om du inte har tid eller ork att laga mat.

  Förutom protein bör du alltid se till att dina måltider innehåller fett och kolhydrater, och kom ihåg att whey protein pulver är ett komplement till din existerande kost och inte en ersättning.

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  • PURE POWER fitnessup

   PURE POWER

   Den perfekta kombinationen av prestationshöjande ingridienser för dig...

   249 kr Köp
  • PURE VITAMIN fitnessup

   PURE VITAMIN

   Säkerställ att kroppen får de viktiga näringsämnen den...

   179 kr Köp

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons