Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Kreatin Monohydrat – omvandlar lagrad energi till rörelseenergi

Kreatin Monohydrat, eller kort och gott kreatin, är ett naturligt kroppseget ämne som produceras av njurarna och levern. Kreatin Monohydrat hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi.

Innehållsförteckning:

 1. Kreatin Monohydrat – ett kroppseget ämne
 2. Ökade nivåer av kreatinfosfat
 3. Fördelar med Kreatin Monohydrat tillskott

Denna guide lär dig:

 • Vad Kreatin Monohydrat är och ämnets roll i kroppen
 • Hur kreatin monohydrat påverkar ditt träningsresultat och din muskeltillväxt
 • Varför du som styrketränar bör äta ett tillskott av kreatin monohydrat

1. Kreatin Monohydrat – ett kroppseget ämne

Kreatin Monohydrat, eller kort och gott kreatin, är ett naturligt kroppseget ämne som produceras av njurarna och levern. Kreatin Monohydrat hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi.

Kreatin förekommer även naturligt i animaliska livsmedel som exempelvis kött och fisk. Äter du en normal kost får du i dig cirka 1-2 gram kreatin per dag, och i din egen kropp bildas ungefär lika många gram kreatin dagligen.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  Kreatin Monohydrat tillskott är ett vitt pulver som löses i vatten och kan leda till att du få en ökad prestationsförmåga och bättre uthållighet.

  2. Ökade nivåer av kreatinfosfat

  Ett tillskott av kreatin monohydrat kan leda till ökade nivåer av kreatinfosfat i dina muskler. Detta ämne omvandlas till energi och förbättrar syresättningen av dina muskler vid tuffa styrketräningspass. Musklerna bli mer följsamma, större och klarar av tyngre påfrestningar.

  I takt med att du äter Kreatin Monohydrat kommer den extra energin leda till en ökad muskelmassa som i sin tur gör att du orkar träna längre perioder och lyfta tyngre vikter.

  Vissa som börjar äta tillskott av kreatin monohydrat drabbas av en viktökning i inledningsfasen. Detta beror troligtvis på att kreatin har en förmåga att binda vätska. Men efter en tids användning brukar de extra kilona försvinna och energitillskottet främjar en snabbare muskeltillväxt.

  Stora doser av kreatinmonohydrat kan leda till magbesvär och personer med diagnostiserade njursjukdomar bör inte använda sig av tillskottet.

  3. Fördelar med Kreatin Monohydrat tillskott

  Kreatin Monohydrat har visat sig ha en positiv effekt för träningsresultat. Ett tillskott av kreatinmonohydrat har gett uppkomst till förstorade muskler, snabbare återhämtning och förbättrad inlagring av glykogen i musklerna hos personer som ägnar sig åt högintensiv träning.

  Kreatin i kombination med styrketräning har gett utövare en märkbar ökning av fettfri massa samt en bättre uthållighet.

  Tillskott av Kreatin Monohydrat säljs i många olika former, vanligast är pulverform. Kreatinpulvret går att blanda ut med vatten, smaksatta drycker och juicer för en mer smakrik upplevelse. Kreatinkapslar är en annan tillskottsform som kan tas i samband med andra vitaminer och mineraler.

  Alla får inte samma effekter av ett kreatintillskott. En del märker knappt någon skillnad medan vissa direkt känner av de utlovade effekterna. Många olika faktorer påverkar en persons förmåga till ökad muskeltillväxt. Det handlar om allt från psykisk dagsform till den mat man ätit och hur bra man sovit. Mängden naturligt kreatin i din kropp samt hur stor muskelmassa du redan har är två andra faktorer som påverkar effekterna av ett tillskott av kreatinmonohydrat.

  Tycker du att de positiva effekterna uteblir kan du prova att främja kroppens upptag av kreatin genom ett tillskott av snabba kolhydrater som vitt bröd, bananer eller socker. När du äter snabba kolhydrater ökar nämligen mängden insulin i kroppen vilket kan leda till ett förbättrat kreatinupptag. Det hävdas att tillskott av kreatin kan höja din kreatinmängd i musklerna med hela 30 %. Att musklerna får en så pass mycket större energimängd att ta av när du anstränger dig till hundra procent, kan gör att du orkar betydligt mycket mer.

  Är syftet med din träning eller tyngdlyftning att bygga muskler ska du prova kreatinmonohydrattillskott, ett litet hjälpmedel som kan leda till stora framgångar.

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons