Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Kaseinprotein: Det mättande kosttillskottet

Kasein kosttillskott främjar nybildning av muskelproteiner och stimulerar proteinsyntesen. Kaseinprotein utvinns ur komjölk och ger en lång mättnadskänsla.

Innehållsförteckning:

 1. Vad är kaseinprotein?
 2. Olika sorters kaseinprotein
 3. Jakten på den perfekta proteinbalansen
 4. Slutord

Denna guide lär dig:

 • Vad kaseinprotein är och dess fördelar
 • Olika typer av kaseinprotein
 • Kaseinproteinets påverkan på proteinbalansen

1. Vad är kaseinprotein?

Kasein är namnet på det huvudsakliga proteinet som finns i komjölk. Cirka 80 % är kaseinprotein i komjölk medan resterande 20 % är vassleprotein.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  Kaseinprotein har blivit mycket populärt inom träningsvärlden på grund av dess positiva egenskap att koagulera. När du äter kaseinprotein bildar det en gelé i magsäcken och tarmupptaget blir därmed långsammare vilket i sin tur leder till en fördröjd frisättning av aminosyror. För dig som tränar hårt och mycket betyder detta att nybildandet av muskelproteiner fortsätter lång tid efter att du intagit kaseinprotein.

  Önskar du tillväxt av muskelmassa är stimulering av proteinsyntesen viktigt, men man ska inte glömma att förhindra att existerande muskelprotein bryts ner efter ett avslutat träningspass. Med snabbt intag av kaseinprotein förhindras fortsatt nedbrytning av muskelproteinet och du får ett bättre resultat och mer muskelmassa.

  2. Olika sorters kaseinprotein

  Det finns olika former av kaseinprotein-kosttillskott. De vanligaste typerna är kalciumkaseinat, micellärt kasein och trefasprotein. Kalciumkaseinat kan användas vid sänggående för att du ska få ett tillskott av aminosyror under nattsömnen. Det mättar dessutom bra vilket bidrar till en bra sömn.

  Den naturligaste formen av kaseinprotein är micellärt kasein. Denna form är minst förädlad och liknar ursprungsformen i mjölk allra mest. Denna sort är bra för dig som önskar ett ännu långsammare upptag då det tar länge tid för kroppen att bryta ner micellärt kasein.

  I kosttillskottet trefasprotein utgör kaseinprotein en av tre sorters protein. Ett tillskott som vänder sig till dig som vill ha en mix av kasein-, vassle- och äggprotein. Bra för snabb tillförsel av protein som varar under relativt lång tid.

  3. Jakten på den perfekta proteinbalansen

  Samtliga kosttillskott har som syfte att främja en positiv proteinbalans, således även kaseinprotein. Ofta talar man om proteinsyntesen, som är den process som står för nybildandet av muskelproteiner, men denna process ska vara i jämvikt med nedbrytningen av muskelproteiner för att du ska få maximal tillväxt av muskelmassa.

  Kasein är extra effektivt när det kommer till att reducera nedbrytandet av muskelproteiner. Genom att kombinera kosttillskott som kaseinprotein med ett annat tillskott såsom vassleprotein, som stimulerar nybildandet av muskelproteiner, kan du nå en optimal proteinbalans. Kombinationen av dessa kosttillskott kan alltså ge en riktigt god proteinbalans om du även lägger till en varierad kost och bra nattsömn. Kaseinprotein sägs även ha minimal inverkan på ditt blodsocker vilket underlättar fettförbränningen ifall du följer en strikt diet.

  Kaseinprotein är i regel fritt från kolhydrater och fett och ett väldigt enkelt sätt att fort få i sig ett extra tillskott av protein som kan bidra till ett bättre träningsresultat.

  4. Slutord

  Det pratas mycket om olika tillskott av protein och dess påverkan på proteinsyntesen samt förhindrandet av muskelnedbrytning. I regel är det inte stora skillnader mellan de olika formerna av proteintillskott då studierna ofta görs under relativt korta perioder. Hur kaseinprotein-kosttillskott fungerar för dig kan bara du avgöra.

  Att vara noga med tillförsel av protein när man tränar hårt och mycket är och förblir en viktig byggsten, och att välja kaseinprotein som trots allt har bevisade positiva fördelar på ökad muskelmassa är inte ett dåligt val. Men det räcker inte att enbart välja rätt kosttillskott, ett långvarigt resultat kommer endast från rätt kost, hårt arbete och tillräckligt med vila.

   

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons