Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

HMB – den prestationshöjande metaboliten

HMB eller, beta-hydroxy-beta-metylbutyrat, som förkortningen står för är en ämnesomsättningsprodukt, eller metabolit, som uppstår vid omvandling av den grenade essentiella aminosyran leucin. HMB motverkar nedbrytning av muskelvävnad på så sätt att ämnet hämmar ett visst enzym som har en nedbrytande effekt på dina muskler.

Innehållsförteckning:

 1. Så motverkar HMB muskelnedbrytning
 2. Energiunderskott i kombination med HMB

Denna guide lär dig:

 • Metabolitens påverkan i kroppen
 • Varför HMB hämmar muskelnedbrytningen
 • Hur ett kosttillskott av HMB kan förbättra ditt träningsresultat

1. Så motverkar HMB muskelnedbrytning

HMB eller, beta-hydroxy-beta-metylbutyrat, som förkortningen står för är en ämnesomsättningsprodukt, eller metabolit, som uppstår vid omvandling av den grenade essentiella aminosyran leucin. Leucin måste tillföras via kosten och endast ett fåtal procent av aminosyran kan omvandlas till HMB.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  HMB motverkar nedbrytning av muskelvävnad på så sätt att ämnet hämmar ett visst enzym som har en nedbrytande effekt på dina muskler. Tillskott av HMB är en form av prestationshöjare och kan även ha en positiv inverkan på din styrka samt förmåga att gå upp i vikt. Otränade personer sägs uppleva störst effekter av HMB.

  Styrketränar du och letar efter ett kosttillskott som kan öka din styrka samt ge ett mer långvarigt resultat rörande din muskelmassa ska du prova HMB. Ägnar du dig åt högintensiv träning där du bränner mycket fett samt belastar dina muskler tungt kan effekten av HMB vara betydande.

  När man tyngdlyfter, går på diet eller deffar är det av största vikt att behålla den sammantagna muskelmassan, reducera underhudsfettet och även fortsätta att bygga upp en större muskelvolym. Men ett extra tillskott av beta-hydroxy-beta-metylbutyrat kan din muskeluppbyggnad gå snabbare och du får ett bättre träningsresultat.

  2. Energiunderskott i kombination med HMB

  Genom att man ökar sin muskelmassa kommer man också orka lyfta mer och träna hårdare under längre tidsperioder. Med en högre muskelvolym bränner du också mer fett då den sammantagna muskelvolymen kräver mer energi än en liten volym.

  Villa du prova ett tillskott av HMB kan du starta med en dos på cirka 1-3 gram. Fördela gärna tillskottet över två separata tillfällen för bästa effekt. Personer som ätit tillskott av HMB har snabbt upplevt en skillnad i styrka och uthållighet.

  Fler faktorer än diverse kosttillskott har såklart påverkan på ditt träningsresultat. Det är framförallt din kost och din sömn som påverkar din muskeltillväxt allra mest. För att kunna bli större och starkare krävs så mycket mer än bara beta-hydroxy-beta-metylbutyrat. En varierad kost rik på alla essentiell näringsämnen samt bra vila och intensiva träningspass är grundstenarna till en stark och frisk kropp, och är också den enda säkra vägen till muskulär tillväxt.

  Det finns inga genvägar brukar man säga, men HMB är en form av genväg, eller åtminstone ett ess i rockärmen. Ämnets påverkan kan vara olika från person till person. Kanske är du en av dem som upplever stora och positiva effekter av ett tillskott av HMB, eller så förstår du inte vitsen med tillskottet.

  En del kosttillskott som innehåller HMB kan även vara berikade med andra vitaminer och mineraler som främjar proteinsyntesen och muskeltillväxten. Zink kombineras ofta med HMB då mineralen också har en främjande inverkan på muskeluppbyggnaden.

  Går du på en diet där du äter färre kalorier än vanligt kan det i kombination med HMB ger riktigt goda resultat. Separat tillskott av HMB har gett störst utdelning bland kroppsbyggare som ligger på ett energiunderskott inför tävlingar och perioder då de deffar. Kosttillskotten är många och lovorden likaså.

  Vissa kan ha en placeboeffekt medan andra verkligen hjälper dig att bygga mer muskler. Effekterna av marknadens prestationshöjande preparat är individuella och därmed ens förmåga att växa sig större och starkare. Men alla kan lyckas genom regelbundenhet, en stor portion motivation, nyttig mat, god nattsömn, rätt teknik och tunga vikter!

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  • PURE OMEGA 3 fitnessup

   PURE OMEGA 3

   Förbättra hälsa och välmående med de livsviktiga fettyrorna!...

   149 kr Köp
  • PURE CREATINE fitnessup

   PURE CREATINE

   Marknadens mest effektiva kosttillskott för dig som vill...

   149 kr Köp

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons