Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Gainers

Gainer och gainers får oss att tänka på viktökning, men väl sammansatta gainers kan vara nyttiga för de flesta som gillar träning och tyngdlyftning. Denna typ av kosttillskott är en genväg till ett ökat kaloriintag för personer som önskar förbättrad muskeltillväxt och muskelvolym.

Innehållsförteckning:

 1. Extra kolhydrater och proteiner
 2. Koncentrerad näring
 3. Ett kraftfullt hjälpmedel

Denna guide lär dig:

 • Vad gainers är och vad de består av
 • Möjliga positiva effekter av gainers
 • Hur gainers kan förbättra ditt träningsresultat

1. Extra kolhydrater och proteiner

Gainer och gainers får oss att tänka på viktökning, men väl sammansatta gainers kan vara nyttiga för de flesta som gillar träning och tyngdlyftning. Viktökningspulver eller weight gainer är andra benämningar på gainers. Denna typ av kosttillskott är en genväg till ett ökat kaloriintag för personer som önskar förbättrad muskeltillväxt och muskelvolym.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  Gainers består främst av kolhydrater samt protein. Det är snabba kolhydrater som våra muskler kräver och mår bra av efter avslutad träning. Känner du att du inte ökar så mycket i vikt och muskelvolym som du önskar kan gainers vara lösningen.

  Kosttillskottet används flitigt inom träningskretsar som mellanmål, måltidsersättning samt extra energikälla före och efter träning. En gainer är även ofta berikad med andra nyttigheter som vitaminer och mineraler som kroppen också behöver för att fungera perfekt.

  2. Koncentrerad näring

  Gainers är näring i extremt koncentrerad form. Ett kosttillskott som är ett komplement till din existerande kost och hjälper dig att öka ditt intag av kalorier. Bulkar du är gainers en perfekt genväg till energipåslaget du kräver för goda resultat. För att främja en så bra proteinsyntes, både innan och efter, dina träningspass är gainers ett välkommet hjälpmedel.

  För att nå dina mål och göra stora framsteg med din styrketräning bör du testa gainers. Kolhydrater är kroppens primära energikälla och gainers är fullproppade med just kolhydrater. Ditt intag av kolhydrater styr din möjlighet att öka i muskelmassa och nå nya mål med din träning. Efter träning är inlagring av glykogen från kolhydrater optimal.

  Att inta gainers i form av en smoothie eller proteinbar i detta läge är perfekt. Kroppen omvandlar de snabba kolhydraterna från gainers till glykogen och musklernas depåer fylls på. Det är vanligt att innehållet i gainers utgörs av vassleprotein. Detta är fördelaktigt då vassle innehåller en hög andel grenade aminosyror, BCAA, som bidrar till ökad energi, bättre uthållighet och snabbare muskeltillväxt.

  Vissa gainers kan också vara berikade med kreatin. Ett ämne som används som omvandlas till energi i musklerna vid tuff ansträngning och förbättrar syresättningen av dina muskler. Musklerna bli mer följsamma, större och klarar av tyngre påfrestningar.

  3. Ett kraftfullt hjälpmedel

  Fler faktorer förutom gainers avgör om du kommer att gå upp i vikt samt få större muskelvolymer. Precis som med andra kosttillskott baserade på proteiner och kolhydrater är de inte en ersättning av vanlig mat. Din kost, träningsintensitet och vila förblir de viktigaste faktorerna för ditt slutresultat.

  Vill du primärt gå upp i vikt kan du givetvis äta större mängder av kosttillskottet. Och önskar du främst en snabbare återhämtning kan du fokusera på att inta gainers efter avslutat träningspass.

  Att inta en gainer efter utfört träningspass är väl investerade kalorier då dina muskler kräver de snabba kolhydraterna och förhoppningsvis leder det till ökad muskeltillväxt. I takt med att du äter gainers och samtidigt sköter de övriga avgörande faktorerna, kommer det extra energitillskottet leda till en ökad muskelmassa.

  När du får mer och större muskler kommer du orka träna längre perioder och lyfta tyngre vikter. Vilket i sin tur bara ger fler positiva ringar på vattnet och underlättar för dig att nå din absoluta toppform.

   

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  • PURE POWER fitnessup

   PURE POWER

   Den perfekta kombinationen av prestationshöjande ingridienser för dig...

   249 kr Köp
  • PURE VITAMIN fitnessup

   PURE VITAMIN

   Säkerställ att kroppen får de viktiga näringsämnen den...

   179 kr Köp

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons