Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum

Grönt te – en kraftfull antioxidant

Gillar du att dricka te? Bra! Grönt te ha visat sig har en rad positiva egenskaper som främjar ett större välbefinnande. Idag är det vanligt att grönt te är listat i ingrediensförteckningen på diverse viktminskningsprodukter och kosttillskott.

Innehållsförteckning:

 1. En hälsofrämjande dryck
 2. Ökad fettförbränning med grönt te

Denna guide lär dig:

 • Vilka hälsofrämjande effekter grönt te har
 • Hur du kan bränna mer fett med grönt te

1. En hälsofrämjande dryck

Gillar du att dricka te? Bra! Grönt te ha visat sig har en rad positiva egenskaper som främjar ett större välbefinnande. Idag är det vanligt att grönt te är listat i ingrediensförteckningen på diverse viktminskningsprodukter och kosttillskott.

Grönt te är rikt på tanniner, kemiska molekyler från växter som innehåller antiinflammatoriska ämnen som kan skydda dig som dricker teet mot olika typer av virusangrepp. Tanniner kan ses om en naturlig form av antiinflammatoriska värktabletter. Alla tanniner fungera även som sammandragande medel och krymper vävnader och förkortar strukturella proteiner i hud och slemhinnor. Grönt te kan även förbättra matsmältningen markant.

Vilket kosttillskott passar dig?

  male
  Man
  female
  Kvinna
  male
  Tonåring
  male
  20-39
  male
  40+
  male
  Gå ner i vikt
  male
  Bygga muskler
  male
  Optimal Hälsa
  male
  Prestation

  I Asien är det vanligt att man dricker grönt te både före och efter en måltid. Det är teets höga halt av katekiner, vattenlösliga antioxidanter, som kan förbättra matsmältningsprocessen, även kallad metabolism. Grönt te har även visat sig kunna leda till sänkta kolesterol värden och en förhöjning av det goda kolesterolet som reglerar renheten i blodkärlen. Ett förbättrat intag av katekiner kan minska risken för åderförkalkning, förtjockning av blodkärlens väggar, kranskärlssjukdomar, hjärtinfarkter, förhöjt blodtryck och blodproppar.

  En kopp grönt te ger dig mer kraftfulla antioxidanter än en stor portion av exempelvis spenat, broccoli, morötter eller röd paprika. Det är livsmedel som har starka färger samt rött vin och bär som blåbär och jordgubbar som är rika på antioxidanter. I det gröna teet är det tanninera och katekinerna om utgör de åtråvärda antioxidanterna. Dessa sägs även skydda kroppen från fria radikaler som i för stora mängder kan skada kroppens celler. Med grönt te kan du hämma de fria radikalerna och skydda din kropp mot infektioner och inflammationer.

  2. Ökad fettförbränning med grönt te

  Även din fettförbränning kan påverkas på ett positivt sätt genom att du dricker grönt te. I kroppen reglerar katekiner en rad viktiga enzymer, bland annat ett enzym som ansvarar för nedbrytningen av adrenalin. Med ett tillskott av katekiner kan detta enzyms stärkas och nedbrytningen av fettvävnad intensifieras. Katekiner begränsar även upptaget av energigivande ämnen ur kosten samt bromsar upp matspjälkningsenzymerna.

  Grönt te sägs även kunna begränsa ett enzym som har till uppgift att kontrollerar inlagring av fett i kroppens vävnader. Alla dessa fettförbrännande egenskaper kan leda till en enklare och snabbare viktminskning. Tränar du med syfta att gå ner i vikt, eller deffar inför ett visst event kan du ha stor nytta av att dricka grönt te.

  Förutom de fettreducerande egenskaperna, så utmärker sig det gröna teet med ett oerhört brett spektrum av hälsogynnande egenskaper. Teets enorma antioxiderande verkan har visat sig kunna hämma allt från allergier, toxiner samt stimulera en ökad kroppsvärme, fettförbränning och viktminskning. Grönt te innehåller även koffein som piggar upp och kan stärka dig mentalt samt kan sänka aptiten.

  Vill du gå ner i vikt ska du definitivt prova grönt te. För dig som tränar mycket och kan hålla dig frisk och pigg med grönt te, samt gynnas av en bättre matsmältning och minskad inlagring av fett. För att uppnå teets alla hälsofrämjande effekter bör du dricka upp till fem koppar grönt te per dag. Detta kan resultera i en rejält ökad fettförbränning och är ett bra komplement till din existerande konditionsträning. Tycker du det verkar jobbigt att dricka så pass många koppar te om dagen kan du satsa på ett kosttillskott i pulverform. Det finns många olika grönt te extrakt på marknaden som ger samma goda effekter som drycken i sig.

   

  Fitness Videos

  Relaterade produkter

  • PURE OMEGA 3 fitnessup

   PURE OMEGA 3

   Förbättra hälsa och välmående med de livsviktiga fettyrorna!...

   149 kr Köp
  • PURE VITAMIN fitnessup

   PURE ZMA

   Optimera sömn och prestation med ZMA, en kombination...

   198 kr Köp

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Annons