Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum
större biceps

Hur man får muskulösa armar

Många vill ha stora muskulösa armar men har ännu inte förstått att det inte är biceps muskeln som får dina armar att växa.

På gymmet ser vi folk träna sig fullständigt slut på att träna biceps i all oändlighet. Men för att få stora armar måste du börja bygga triceps. Triceps utgör cirka 2/3 av storleken på din överarm. Det är runt 60 % av den totala massan och du har därför mycket större möjligheter att få triceps att växa och bli större än biceps eftersom biceps enbart utgör 30 % av överarmens storlek. Du behöver emellertid fortfarande träna biceps för att få den rundande muskulaturen på överarmen som ger ett muskulöst intryck

Att träna triceps kommer inte bara hjälpa dig att få större armar utan även hjälpa dig i andra övningar där triceps är involverad så som militärpress, bänkpress, och andra övningar. Starka triceps kommer att hjälpa dig att lyfta tyngre i dessa övningar och på så sätt även hjälpa dina övriga muskler för en bra utveckling.

Triceps består av tre huvudmuskler medan biceps bara består av två precis som man hör på början av namnen ”tri” och ”bi”. Detta är också en bra anledning till att träna triceps mer än vad man tränar biceps.

Är du inte nöjd med dina resultat från din träning och övningar med triceps kan det bero på att du inte utför övningarna korrekt. Maxkoncentrationen av triceps ligger på toppen av armen och det krävs därför en utstretchad rörelse som kan kännas onaturlig.  Detta för att nå de muskelfibrer som sitter djupare.

Förutom ovanstående måste din rörelse vara strikt med minimal rörelse av armbågen i övningar för triceps. Fortsätt träna dina triceps hårt och med en strikt och korrekt rörelse så kommer de växa mer än du anar.

Fitness Videos

Relaterade produkter

 • PURE VITAMIN fitnessup

  PURE ZMA

  Optimera sömn och prestation med ZMA, en kombination...

  198 kr Köp
 • PURE CAFFEIN fitnessup

  PURE CAFFEIN

  För dig som behöver extra ork och mental...

  149 kr Köp

3 Comments

 1. Abbe

  28 september 2011 at 20:46

  Men hur tränar man triceps? med vad? vad gör man?

 2. max

  6 februari 2014 at 18:13

  själv tycker jag att dips är en av dem bästa övningarna

  • Johan

   8 februari 2014 at 19:49

   Ja gillar oxå dips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Annons