Butik
Övningar
Program
Recept
TV
Forum
alkohol förstör din kropp och träning

Alkohol förstör din kropp och träning

Det är lördag kväll och ännu en gång frågar du dig: Ska jag hänga med kompisarna ut och ta några öl eller kommer det bara att förstöra senaste veckans träningsresultat? Muscles guidar dig i alkoholens effekt på din kropp och din träning.

Alkohol är en drog som påverkar din kropp på en rad olika plan. Exakt vilka effekter alkoholen har på din kropp är dock väldigt beroende på vilken dos du intar.

Alkoholens effekter
Måttliga doser gör dig mer social, höjer humöret, ökar självförtroendet, minskar nervositet och rädsla men sänker även ditt omdöme och din muskelkoordination.

Vid högre doser försämrar alkoholen din syn, balans, minnesförmåga, reaktionstid samt har en allmänt bedövande effekt. Ju större dos alkohol du dricker desto starkare blir den bedövande effekten så att du vid höga doser får en smärtlindrande effekt.

Men det är även vid dessa doser som effekter som snurrighet, förvirring, en allt större inskränkning av alla sinnesintryck och en oförmåga att prata normalt börjar bli allt vanligare.

Som du ser här så är förhållandet mellan de önskade och oönskade effekterna av alkoholen inte linjära utan de liknar mer ett upp och nervänt J. Upp till en viss nivå ökar de önskade effekterna av ett alkoholintag. Dessa når sin topp vid ett ”lagom” intag och går sedan snabbt över i allt fler och starkare oönskade effekter.

Ser vi till forskning som har tittat på sambandet mellan människors alkoholvanor och deras livslängd så ser förhållandet ungefär ut likadant. De som dricker måttliga mängder alkohol lever längre än både de som dricker stora mängder och de som inte dricker alls. Ännu en gång är det dosen som är en väldigt avgörande faktor.

Alkohol och träning
Att ett stort och regelbundet alkoholintag är något som inte är bra för kroppen vare sig man tränar eller inte behöver vi nog inte övertyga någon om. Även om det är så att du inte bryr dig om alkoholens generella hälsoeffekter så bör de sänkta testosteronnivåer och sänkningen av androgena receptorer (receptorerna som släpper in testosteron i muskelcellerna) vara anledning nog för att hålla ditt alkoholintag i styr ifall du bryr dig om dina träningsresultat.

Betyder detta att du absolut inte ska dricka någon alkohol om du vill maximera dina träningsresultat? Vi vet faktiskt inte.

De studier som har genomförts på alkoholens effekt på träning har oftast haft väldigt extrema upplägg. Det som man hittills har kunnat konstatera är att ditt testosteron sänks med några procent, du återhämtar dig sämre, presterar sämre och kan ha mer träningsvärk dagarna OM du har valt att direkt efter ett riktigt mördarpass på gymmet gå raka vägen till närmaste bar och dricka dig full.

No shit, Sherlok? Vi vet alltså att det inte någon bra idé att bli stupfull direkt efter ett hårt träningspass. Men även där pratar vi om en sänkning på de totala testosteronvärdena på runt 20 % över ett dygn efter alkoholintaget. Utöver det har man kunnat observera en minskad proteinsyntes med 15 – 20 % efter en ordentlig fylla.

alkohol förstör din kropp och träning
Träna hellre sent på dagen efter du druckit alkohol än samma dag.

Utifrån detta kan vi anta att det inte är någon höjdare att dricka någon större mängd alkohol på kvällen även om träningspasset har varit tidigare på dagen och man har hunnit äta bra innan, men det här har inte blivit studerat ännu. Däremot har man kunnat se att låga till måttliga mängder efter träningen inte påverkade återhämtningen något nämnvärt.

I regel krävs det ett intag av 1,5g etanol per kg kroppsvikt för att man ska kunna se skillnad i testosteron eller muskelproteinsyntes jämfört med intag av placebo. Det innebär i praktiken närmre 3 dl 40-procentig alkohol eller sex öl (33 cl). Vid lägre intag än dessa så har forskarna inte kunnat se några signifikanta effekter.

Även om du sätter värdena för de höga alkoholintagen i perspektiv så blir dessa inte så stora heller. Låt oss säga att du tränar fem dagar i veckan och du dricker dig full kvällen efter ett av dina pass. Forskningen tyder på att du skulle tappa cirka 20 % av den stimulans som det passet skulle ha gett dig. En 20-procentig sänkning på ett av fem pass innebär att du i slutet av veckan har gått miste om 5 % av din träningsstimulans.

Är du en hårt satsande atlet så kommer du inte ha råd att gå miste om 5 % av din träningseffekt genom att supa till det varje helg. Men vare sig du är atlet eller bara vill se snygg ut naken så kommer en överdriven noja över att inte få vara med och ta några öl med kompisarna antagligen resultera i mer stress och mindre livskvalité vilket i sin del kan leda sämre träningsresultat i längden.

Alkohol och kroppskomposition
Hur ser det då ut med kroppskompositionen? Nedbrytning och förbränning av alkohol har förtur mot fett, kolhydrater och protein. Så om du har alkohol i kroppen kommer förbränningen av både kolhydrater och fett sjunka.

Betyder detta att du blir fet av alkohol? Nej, faktiskt inte. Även om fettförbränningen skulle stanna upp helt, vilket den inte gör, så innebär det endast att du är sämre på att förbränna fett när du har alkohol i blodet. Däremot kan alkoholen bidra att du får i dig mer kalorier på annat sätt.

Som du minns så sänker nämligen alkoholen dina hämningar och ditt omdöme. Om du nu skulle vara på diet och ha en begränsad kalori-budget och du erbjuds att äta något som du vanligtvis hade haft viljestyrka nog att säga ”Nej, tack!” till så kommer det bli betydligt jobbigare under påverkan av alkohol.

Inte nog med att alkoholen sänker dina hämningar och ditt omdöme så ökar den även hungern. Har du då tillbringat en hel kväll med att dricka öl, vin eller drinkar så har du dels fått i dig en massa energi från alkoholen och kolhydraterna i dryckerna samt nu även det klassiska fyllekäket. På det viset blir det väldigt lätt att få i sig alldeles för mycket kalorier på en kväll med gänget.

Är du den som gärna tar ett glas vin till maten så är det nog inte den bästa idén att upprätthålla den vanan ifall ditt mål är att tappa maximalt med fettmassa. Flytande kalorier är ändå redan något du vill undvika om du ligger på ett kaloriunderskott då dessa oftast knappt mättar något alls. Alkohol, som till och med kan öka hungern, bör därför undvikas så bra det bara går.

Nu har vi gått igenom alkoholens effekter på dig och din träning, och vi avslutar med några tips för dig som vill kunna välja att ta några glas i goda vänners lag då och då och samtidigt minimera alkoholens negativa effekter på träningen:

Så dricker du alkohol utan att sabba träningen:

1. Ät ordentligt med protein på dagen du ska ut. Proteinet mättar ordentligt och minskar risken för att du köper skräpmat av impulsivitet.

2. Drick bara måttliga mängder.

3. Om du måste välja så träna hellre sena eftermiddagen dagen EFTER en utekväll istället för att träna på samma dag. Alkoholen förstör mer för återhämtningen än vad den gör för prestationen.

4. Alkohol i kroppen innebär oxidativ och inflammatorisk stress. Ta dina antioxidanter och omega-3-kapslar före, under och efter utekvällen.

5. Ha gärna en proteinrik måltid förberedd hemma så att du kan äta den när du kommer tillbaka. Det blir mycket lättare att säga nej till skräpmaten om man vet att det finns något gott och mättande hemma att äta när man kommer hem. Redaktionens tips är en skål kvarg med bär och honung samt några kokta ägg med salt.

6. Få i dig salt och ordentligt med vatten innan du lägger dig. Det hjälper dig att börja återställa vätskebalansen i kroppen.

Fitness Videos

Relaterade produkter

 • PURE CASEIN fitnessup

  PURE CASEIN

  Högkvalitativt och krämigt måltidsprotein gör dina mellanmål och...

  5.00 av 5
  249 kr Köp
 • PURE CAFFEIN fitnessup

  PURE CAFFEIN

  För dig som behöver extra ork och mental...

  149 kr Köp

33 Comments

 1. cizzi

  2 april 2007 at 20:37

  Intressant sida. här kommer jag spana regelbundet =)

 2. Paulina Johansson

  1 oktober 2007 at 18:16

  Hej! Jag tänkte bara höja min röst lita angående texten ”Alkohol förstör din kropp och träning”. Det står ”Alkohol får en människa att känna sig avslappnad, man blir gladare och glömmer många problem som finns.” Detdär med att man blir gladare är inte riktigt sant. Alkohol gör inte människan gladare, den förstärker bara känslor. Är du glad, visst blir du gladare! Men om du är ledsen, gör alkoholen dig ännu ledsnare.

  MVH
  Paulina

 3. admin

  1 oktober 2007 at 19:41

  Tack för kommentaren Paulina. Naturligtvis har du rätt, det är bra att du ifrågasätter så det blir korrekt. Uppskattas hemskt mycket!

 4. Jacob Sollenberg

  7 oktober 2007 at 11:07

  Hej!
  Är ingen storkonsument av alkohol, snarare en ”findrickare” som uppskattar en god whisky eller ett gott öl. Med det som utgångspunkt har jag en fråga. Det där med förbränning av alkohol är ju lite olika för olika människor. Men om vi tittar på genomsnittet, och man väger ca 70 kg (man), och tar två starköl (max 500ml/st) på kvällen, när kan man träna igen? Man borde väl ha förbrännt alkoholen redan på eftermiddagen dagen efter?

  Mvh Jacob

 5. admin

  12 oktober 2007 at 17:58

  Jacob, bara för att du förbrännt alkoholen betyder inte det att du är återhämtad. Alkohol tar enormt mycket på kroppen.

  Enligt en engelsk studie från 2006 är alkohol farligare för kroppen än bland annat cannabis och ecstacy. Det säger lite om alkohol.

  edit: Syftningsfel

 6. Jacob Sollenberg

  16 oktober 2007 at 07:39

  Tack för svaret! Då vet jag varför jag är seg så länge efter en utekväll… Var finns den studien du nämnde?

  /Jacob

 7. Josa

  29 december 2007 at 22:03

  Vilken engelsk studie är det du pratar om ? Skulle enormt gärna vilja läsa den, då det skulle hjälpa mig väldigt mycket i ett privat argument. Journal, utgåva, sidor?
  Tack så jättemycket på förhand! /J

 8. Anna

  30 december 2007 at 13:30

  Läste också om den studien (tror jag), alkohol kom på tredje plats. Först heroin, kokain som tvåa och alkohol kom på 7:e plats. Tobak kom på 9:e plats. Alkohol var farligare än bland annat ecstacy och cannabis. Men det är väl ioförsig ingen nyhet.

  Nu ska jag iväg o träna (inte på bakfyllan) =)

 9. Christian

  13 januari 2008 at 19:59

  Hej ! Om man styrketränar och dricker alkohol en gång varanan månad så kan muslkerna sluta växa och allt det där bara för man dricker en gång på jättelång tid ? Det är min fråga.

 10. Mårten

  14 februari 2008 at 21:25

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article398505.ab

  Här kan ni se listan över drogerna.

 11. Johan

  26 december 2009 at 19:20

  Hur länge måste jag vänta med styrketräningen efter ja druckit alcohol. är det timmar, dagar eller till och med veckor? Stort TACK till den som svarar på frågan :). MvH /p17 johan

 12. Johan Krüger-Haglert

  29 mars 2010 at 12:22

  ”Enligt en engelsk studie från 2006 är alkohol farligare för kroppen än bland annat cannabis och ecstacy. Det säger lite om alkohol.”

  Nej, det säger lite om förbudet av de drogerna och hur man värderar problemen. Ecstacy skadar ju hjärnan så jag skulle ju antagligen se det som värre. Att alkohol är värre än cannabis däremot kan jag väl antagligen hålla med om, båda är ju dock rätt katastrofala för ens förmåga att fungera i samhället.

  Har sett någon också engelsk tror jag stapel över hur många som dör till följd av olika droger. Där ligger ju tobak väldigt högt med 1/10 eller hur det var och ja, på en sådan kanske folk som brukar ecstacy hamnar längre ner än de som brukar alkohol.

  Rent generellt är väl saker som LSD och svamp i princip helsäkert vad gäller den fysiska hälsan. Mentalt kan man ju dock ta skada.

  ”Alkohol gör inte människan gladare, den förstärker bara känslor. Är du glad, visst blir du gladare! Men om du är ledsen, gör alkoholen dig ännu ledsnare.”

  Är ju också lite fel, visst kan man bli ledsen och visst förstärks sinnesintrycken, men dopamin är ju aktivt i vårt belöningssystem och att trigga det lär ju alltid vara positivt. Dessutom kan väl jag som själv ofta har blivit riktigt ledsen på fyllan säga att det är dosrelaterat. En öl / 6 cl alkohol lättar ju upp sinnet, det är ju när mängderna blir de dubbla eller mer som det snabbt går utför. Men då påverkar väl alkoholen på fler aspekter.

  ”alkohol kom på 7:e plats. Tobak kom på 9:e plats.”

  Håller jag ju antagligen inte med om, men det beror ju på om man brukar alkohol tillfälligt eller i små mängder eller missbrukar det dagligen i stora.

  Christian: En av styrkelyftarna på vårt gym super asmycket och ofta och han är rejält stor och stark ändå så jag skulle inte oroa mig för mycket. Däremot förtvinar musklerna på alkolister så positivt är det ju inte. Frågan är ju bara hur stor roll det spelar. Är måhända admin nykterist?

  Johan: Du kan träna igen när du känner att du kan träna igen. Känner du dig svagare till följd av vätskeförlust eller liknande eller har dålig koordination kanske det är skadligt men då lär du ju antagligen inte känna för att träna och än mindre på toppen av din prestationsnivå. Det är väl ett större problem med att träna innan man dricker. Då kan du ju träna precis lika bra som vanligt men du saboterar ju kroppens återhämtning vilket gjorde att passet kanske var meningslöst eller tom negativt.

  Man bör väl kanske skilja på försämrade resultat relativt negativa resultat.

 13. Siton

  1 april 2010 at 22:29

  Tack, tränar regelbundet och det fanns inte mycket att dricka i huset utom några små ölburkar.
  Jag fick dåligt samvete och kollade upp påverkan först, och nu ställde jag tillbaka de och drack vatten istället.

  Underbar sida!

 14. Runje

  7 april 2010 at 00:53

  Sån jäkla kyrklig sossepropaganda… blir nästan illamående när jag läser det… Källor?, snälla… Det finns ju faktiskt ingen egentlig forskning om hur alkohol påverkar din kropp i samband med träning, inte under längre tid iaf… Nä.. att ta sig en folköl efter träning är snarare bra för återhämtningen… Drick med måtta och träna inte på bakfyllan!..

 15. Googlas

  18 maj 2010 at 05:17

  Varför finns sådana som Runje??

  • konjo

   8 februari 2014 at 09:59

   Varför finns sådana som du och de flesta här på forumet? Runje har helt rätt. Det är ju sossepropaganda. Naturligtvis är alkohol giftig men att dricka ett par öl då och då inte förstör dina muskler eller tränings resultaten. Detta är ett myt. Artikeln är skriven för att avråda folk från supande som inte är dåligt i sig men skrivare tappade objektiviteten helst här.

 16. Pelle

  18 maj 2010 at 08:40

  Runje, du är fanimej efterbliven som tror det är bra att dricka efter träning. Säger lite om din kunskap.

 17. Jennifer

  19 maj 2010 at 21:11

  En fråga som jag har grunnat länge på: det finns ju ”alkoholfria viner” på Systemet som dock innehåller en alkoholmängd på 0,2%. Min fråga är nu, hur pass stor mängd alkohol krävs det för att musklerna ska ta skada? Jag är emot alkohol men tycker dock om smaken av både öl och vin, därav mitt dilemma om detta ”alkoholfria” är rätt att dricka eller ej.

  Tack på förhand!

 18. Johan Karlsson

  20 augusti 2010 at 10:47

  Hej svejs !

  Rune: Du har faktiskt rätt angående att en öl kan vara bra efter träning då en öl innehåller hög procentuellt av kolhydrater , likartat en banan. Men ,det är skillnad på en öl från systemet som innehåller biprodukter , än ett eget öl du kan brygga då det är i stort sätt rent. Det är inte alkoholen i sig du får bakfylla av utan de biprodukter och gifter det finns i vin, öl, sprit. Och självklart är allt detta vätskedrivande och du bör dricka oavsett alkoholkonsumtion 3-4 liter per dag / beroende på kroppsvikt.. FÖrsök ata så ren mat som möjligt efter träning , bananer är besprutade 7-10 gånger tänk på det.

  Jennifer:
  Musklerna skadas inte av alkohol och det är en myt. Det är biprodukterna i alkoholen som gör att du får en bakfylla och sedan inte orkar för din kropp är ur balans. Rekommenderar eget bryggeri som är lagligt eller inte inta någon sprit alls från systemet. Eget bryggeri ger samma fylla , men 0 bakfylla :) testade igår att dricka 2 liter av hembryggt vin , blev bra full , men gav ingen bakfylla. Nu är detta ett faktum ! :)

  Hej

 19. Robert

  26 augusti 2010 at 15:35

  Detta säger en ju ingenting då man inte får reda på hur stor skillnad det blir i ens träning. Är det marginell skillnad så bryr jag mig inte. Utan konkreta exempel ser jag detta endast som propaganda…

 20. Harri virkkunen

  11 september 2010 at 03:09

  Jag satt o skev till en kompis att alkohol förstör kroppen man få sämre styrka m,m. Han tränar på gym. Han sa att det bull shit.
  de verkligen inte bull shit.
  så satt jag mig o läste denna sidan super bra sida. men det visste jag innan att alkohol förstör kroppen
  om man träning.

  UNDERBAR SIDA

  mhv Harri virkkunen

 21. Abius

  11 december 2010 at 10:53

  Sabla skitsnack om att man inte ska träna dagen efter. Jag och en polare söp skallen av oss för ngn vecka sen. närmre 8dl 40%sprit. Dagen efter drar vi o gymmar och jag körde mer koncentrerat än förr och maxxade mer än vanligt.

  Train, eat, sleep and drink! Repeat!

 22. Alexis

  8 januari 2011 at 23:39

  Är det någon här inne som faktiskt tror att alkohol påverkar alla människor på samma sätt?

  Är det sämre att träna om du har druckit dagen innan än om du inte har druckit? -Förmodligen.

  Är det sämre att inte träna om du har druckit dagen innan, än att träna? -Förmodligen.

  Är det roligt att vara ute med kompisar och ta en öl eller två? -Förmodligen, om du inte har ganska tråkiga kompisar dvs.

  Är det lättare att träna om man är glad? -Ja.

  Slutsats: Man behöver inte leva svart eller vitt. Träna som vanligt. Live long and prosper.

  Ps. Ovanstående gäller inte om du är elitidrottare.

 23. Mattias

  13 mars 2011 at 16:14

  ”5) Dina muskler växer inte” Kan ju inte stämma, för för första gången i hela mitt liv så har jag gått upp ca 15kg på ett år. Lagt på mig mycket muskelmassa och blivit starkare. Jag har under det senaste året druckit i princip varje helg, ofta 2 dagars, och inte så måttligt. Jag försöker bara att käka och hålla med proteindrink så jag inte bryter ned allt för mycket muskler.

  PS. har såklart tränat mer seriöst och hållt stenhårt på ditt 3splitschema och käkat adv perf WHEY, DGC och Mikroniserat kreatin utan undantag.

 24. Martin

  25 maj 2011 at 08:45

  Också nyfiken på de här med att styrkan skulle försvinna, varför, och själv brukar jag lägga på mig mer fett när jag går nykter under längre perioder… nyfiken på vilken bas de effekterna av alkohol baserar sig, när du fortfarande är full eller att du kanske dricker rejäla mängder per dag?

 25. Simeon

  6 augusti 2011 at 16:59

  ”Alkohol är speciellt dåligt för människor som tycker om att träna.”
  Sorglig läsning. Den patetiska människa som skrivit detta har antagligen varit ett offer för alkoholism och uttrycker sig genom denna ”Artikel”. Mycket av detta är sant, att alkohol är en drog och mycket farlig för människan är det ingen tvekan om men, det jag har citerat i början av detta inlägg är rent av skitsnack. Den som tränar får en bättre ämnesomsättning, fettförbränning och ökad hjärt- samt muskelstyrka vilket i sin tur leder till bättre tolerans när det kommer till alkohol. Just på grund av den ökade ämnesomsättningen vid träning så bränner din kropp bättre vilket i sin tur leder till att alkoholen(som är energi) bränns snabbare och med mindre skador. Säger inte att alkohol är bra men det jag precis har läst är skrattretande…

 26. Ta i

  11 februari 2012 at 19:16

  Det där med alkohol är skumt. Tränade styrkelyft och tävlade i bänkpress i min ungdom. Då fick man ganska bra kvitto på vad som var bra och inte då man låg på tunga vikter och närheten av max ganska ofta när man tränade. Förvånande var att jag ofta gjorde personbästa på måndagar efter att ha festat på lördagen innan. Om det berodde på alkoholen eller den ofrivilliga vilan på söndagen (bakfull) eller att man fick i sig mycket kolhydrater och annat med biran vet jag inte. Ofta var det skitsegt på uppvärmningen men det släppte om man körde på. Jag har även tränat på fyllan då vid hade träningsutrustning i anslutning till en festlokal vi förfogade över och då märkte man vad psyket kan bromsa en när det gäller att maxa. Man vågade lasta på lite extra efter en 5-6 bira. Detta är inget jag rekommenderar pga skaderisker osv men det var intressant att prova. En liten anektdot är att jag vann en högst inofficiell tävling i bänkpress i Jeans och t-shirt på fyllan med en cigg i munnen. Vad säger dietisterna om det haha. Det man nog ska göra är nog att vara väldigt lyhörd på sin kropp och dissikera sitt leverne om träningsresultaten uteblir. Det som funkar för mig behöver inte funka för dig och vice versa. Gå inte på alla nya rön som absoluta sanningar utan se dom möjligtvis som tips och råd. Lär dig känna efter själv istället. Varje människa är unik med olika genuppsättningar osv.

 27. Adam

  14 mars 2012 at 18:02

  Hej!

  Hur farligt kan det vara för ungdomar att dricka alkohol till skillnad från en vuxen man?
  Asså om man är runt 16-17 och är ute med kompisar 1-3 grr i månaden och super.
  Kan det skada väldigt mycket när man tränar.
  Om man inte är påverkad när man tränar.

  MVH Adam

 28. Max

  8 juli 2012 at 21:49

  Jag har tränat i 6 år och druckit alkohol var och varannan vecka samtidigt som jag har gjort bra ökningar både i styrka som muskelmassa. Tror inte att jag skulle vara unik i detta fall, min bror gör det samma och ett par tre andra som tränar med oss gör precis likadant. Enligt denna artikel så skulle vi vara skin och ben idag ;) 15-20kg muskelmassa på 6 år tillsammans med alkohol en gång i veckan (ca 8-10st 5.2% öl), hur går det ihop??? Hehe

 29. Mikael

  7 oktober 2012 at 13:44

  Hej!
  Jag går på ett hockey gymnasie i en annan stad och är stenseriös med den. Jag tränar så hårt varenda vecka, sköter kosten, sömnen m.m. Men när jag kommer hem känner jag att jag inte vill tänka så mycket på hockeyn och bara ha kul. Då brukar jag gå ut med mina vänner på fest och dricka alkohol.
  Förstör det mycket för mig som idrottsman? Och hur mycket förstör det?

  /mikael

 30. Ni är gay allihopa

  5 mars 2013 at 00:06

  Idioter.

 31. gerry

  8 juni 2013 at 12:44

  Jodå man kan ju bli perfekt och sluta leva oxå.

 32. Wicci

  29 oktober 2013 at 12:56

  Att nämna så kan ni söka på alkohol och träning på google, så kommer ni hitta mer trovärdiga och faktaenliga texter än ovan nämnda. Runje har lite rätt, med det att tester inte riktigt har gjorts på samband mellan träning och alkohol, däremot är inte alkohol bra för återhämtningen som runje säger. Och framför allt så missar väldigt många att många myter spridit ut sig på nätet, och man måste alltid ta hänsyn till kroppsstorlek, vikt, gener och hur mycket alkohol man dricker och NÄR, VAD och HUR man tränar. Detta är enormt svårt att ta fram forskning på då det finns så många olika sorters träningsaktivitet, men om man säger såhär. Tränar du för att gå ner i vikt bör man dra ner på alkoholkonsumtionen och undvika att träna samma dag som man ska festa, samt inte utföra kraftig styrketräning dagen efter, och alltid träna mer än vad man konsumerar i alkoholväg, vit månad är ett bra val om man vill kunna så bort fettet fortare, samma gäller om man vill få synliga muskler på t.ex. mage, men det har gjorts tester och det är absolut inte farligt att dricka alkohol i samband med träning, däremot bör man ha sunt förnuft och försöka undvika hutlösa fyllor, och kanske dra tillbaka på alkoholkonsumtionen, för människor mår bra av bra saker som träning, bra kost och mycket vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Annons